Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Peynirli Künefe

Peynirli Künefe

Peynirli Künefe, Peynirli künefe, Ülkemizin güneyinde bulunan Hatay ilimize ait, yöresel bir tatlıdır, aynı zamanda Mersin, Adana, Gaziantep, Urfa, Mardin ve Diyarbakır illerimizde de farklı çeşitlerde yapılır. Peynirli künefenin kendine özel bir peyniri vardır, bu peynirin özelliği tuzsuz ve ısıtıldığı zaman uzayabilen bir peynir olmasıdır, ayrıca en büyük özelliklerinden birisi de çiğ olarak inek sütünden yapılabildiği gibi, özellikle çiğ keçi sütünden yapılmasıdır. Künefe peyniri tuzsuz yapıldığından dolayı taze tüketilmesi gerekmektedir, aksi taktirde yaptığımız tatlıya ekşi bir tat verecektir. Künefe peyniri, genellikle Hatay ilimizde üretilmektedir, günümüzde diğer illerimizde de üretime başlanmış olsa da tadı ve aromasından dolayı aynı lezzet bulunmamaktadır. Künefe peynirinin kullanıldığı yerler adı üstünde künefe yapımıdır, tuzsuz olmasından dolayı bazı tatlı yapımlarında da kullanılmaktadır.

Peynirli Künefe Malzemeleri

  • 750 gram taze kadayıf
  • 400 gram künefe peyniri
  • 200 gram tereyağı

Şerbeti için Malzemeleri

  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Ceviz veya Antep fıstığı (İsteğe göre)
Peynirli künefe yapılışı

Öncelikle tatlının şerbetini yapıyoruz. Çünkütatlımız sıcak, şerbeti soğuk olacak. Derin bir tencereye 4 bardak suyu ve 2 bardak şekeri ilave edip kaynamaya bırakıyoruz, bir taşım kaynadıktan sonra limonumuzu ilave ediyoruz. 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta 750 gram taze kadayıfı ince ince doğruyoruz, doğradığımız kadayıflar ile 200 gram oda sıcaklığındaki tereyağıyla her tarafa eşit miktarda dağılacak şekilde karıştırıyoruz. Karıştırdığımız yağlı kadayıfın yarısını altını yağladığımız tepsiye (İsteğe göre tereyağı ile pekmezde karıştırılabilir) eşit miktarda dağıtıp başka bir tepsiyle iyice sıkıştırıyoruz. Üzerine 400 gram künefe peynirini iyice dağıtıyoruz. Yağlı kadayıfın diğer yarısını da peynirin üzerine dağıtıyoruz iyice bastırarak sıkıştırıyoruz. Tatlımızı ocağın üzerine alıp kısık ateşte çevire çevire pişiriyoruz. Bir ıspatula yardımı ile ara sıra kızarıp kızarmadığını kontrol ediyoruz ve yeterince kızardıktan sonra tatlımızı diğer tepsi yardımıyla alt üst edip diğer tarafı da pişiriyoruz. Her iki tarafı da piştikten sonra tatlımızı ocaktan alıp hemen soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim. Üzerine Antep fıstığı ya da ceviz serperek sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 02.11.2023 04:19:47
Peynirli Künefe ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Peynirli Künefe Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Peynirli Künefe"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Künefe Peyniri
Künefe Peyniri
Künefe peyniri, Hatay yöresinin en meşhur tatlısı olan künefenin ana malzemesidir. Künefe peyniri tuzsuz, beyaz renkli, ısıtıldığında eriyip uzanan özel bir peynirdir. Künefe peyniri keçi sütünden yapıldığı gibi inek sütünden de yapılabilir. Künefe p...
Dondurulmuş Künefe
Dondurulmuş Künefe
Dondurulmuş Künefe, Künefe çeşitli peynirlerden ve kadayıftan yapılan, sıcak tüketilen ve Hatay yöresine ait olan bir tatlı çeşididir. Birçok şekilde yapılabilen künefe tuzsuz peynirin iki kat kadayıf arasına koyulup ya da sade olarak hafif derecede ...
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti; Künefe şerbetini tek başına ele almak eksik olur. Şerbet adını da aldığı Antakya ilimizin meşhur tatlısı olan künefe tatlısıyla beraber konu edilmelidir. Künefe ve Şerbeti; Dünyada peynirle yapılan ilk tatlı olarak tarihe geçen künefe...
Künefe Kaç Kalori
Künefe Kaç Kalori
Künefe Kaç Kalori, Künefe Ülkemizde Hatay ilimize özgü çok meşhur olan geleneksel şerbetli tatlılar sınıfında olan tatlımızdır. Künefe sevenlerin kitlesi oldukça fazlalaştığından özel yapım yerleri açılmaya başlanmıştır. Künefe tatlımızın diğer tatlı...
Fırında Künefe Tarifi
Fırında Künefe Tarifi
Fırında Künefe Tarifi, Sizler için vazgeçilmez olan fırında künefe tarifimizi hazırladık. Her şey sizler için sevgili okurlarımız. Lezzetli bir künefeyi ancak yeni pişmiş sımsıcak yemenin tadı bir başka olur. Söz konusu olan fırında künefe tatlısı ka...
Künefe Tatlısı
Künefe Tatlısı
Künefe tatlısı: Künefe Doğu Akdeniz yöresine ait bir tatlı çeşididir. Künefenin anavatanı Antakya'dır. Künefe dedin mi akla gelen ilk yer Hatay olarak bilinir. Kalorisi oldukça yüksek bir tatlı çeşididir. Künefe yağlı tuzsuz peynirle yapılır. Peyniri...
Künefe
Künefe
Künefe, Osmanlılardan günümüze kadar ulaşan çok lezzetli tatlı tarifleri arasındadır. Ülkemizde en fazla Hatay mutfağında yapılan künefe her yerde bilinir. Tadına doyum olmayan bu tatlıyı sizlerde yapmak isterseniz, püf noktalarına dikkat etmelisiniz...
Künefe Nasıl Yapılır
Künefe Nasıl Yapılır
Künefe nasıl yapılır, künefe dünyada peynirle yapılan ilk tatlı olarak tarihe geçmiştir. Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Künefenin ana malzemesi kadayıf ve peynirdir. Peynir seçimi künefe yapımının en önemli püf noktasıdır. Künefede kullanılacak p...
Cevizli Künefe
Cevizli Künefe
Cevizli Künefe, her ne kadar Hatay yöresine ait şerbetli bir tatlı olsa de tüm yörelerde sıklıkla tercih edilir. Yapımı biraz el oyalasa da çok lezzetlidir. Künefe yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Künefede kullanılacak pey...
Kaymaklı Künefe
Kaymaklı Künefe
Kaymaklı Künefe, Doğu Akdeniz Bölgesi'ne ait bir tatlı çeşidi olan künefe en çok da Hatay mutfaklarında yapılır. Herkesin severek yediği ve sıcak olarak tüketilen künefe birçok çeşitte yapılabilen bir tatlıdır. Harika bir lezzeti olan künefe tatlısı ...
Evde Künefe Yapımı
Evde Künefe Yapımı
Evde künefe yapımı, çoğumuz bu yöresel tatlıyı hep dışarıda yeriz. Evde künefe yapmak hiç aklımıza gelmez. Belki de dışarıda yediklerimiz kadar lezzetli olmayacağını düşündüğümüz içindir. Ancak hiç düşünmeden işe girişebilirsiniz, evde de aynı lezzet...
İrmikli Künefe Tarifi
İrmikli Künefe Tarifi
İrmikli künefe tarifi, yapmak isteyenler püf noktalarına dikkat etmeleri gerekiyor. İrmikli künefe tatlısı Osmanlı mutfağının günümüze kadar gelmiş olan güzel bir tatlıdır. İrmikli künefe tatlısı özellikle Hatay şehrimizde oldukça güzel bir yöntemle ...

 

Künefe Peyniri
Dondurulmuş Künefe
Künefe Şerbeti
Künefe Kaç Kalori
Fırında Künefe Tarifi
Peynirli Künefe
Künefe Tatlısı
Künefe
Künefe Nasıl Yapılır
Cevizli Künefe
Kaymaklı Künefe
Evde Künefe Yapımı
İrmikli Künefe Tarifi
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Künefe Peyniri
Dondurulmuş Künefe
Künefe Şerbeti
Künefe Kaç Kalori
Fırında Künefe Tarifi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Kasım - 2023